dimecres, 28 de setembre del 2016

QUAN CÓRRER ÉS COM VOLAR

(TRADUCCIÓN AL CASTELLANO AL FINAL DEL ARTÍCULO)

No ho hauria dit, no ho hauria somiat, no esperava tant. Però el cos m'ha concedit una treva i l'estic gaudint com mai. Entreno, estiro, descanso i recupero. El reforç muscular mai me l'havia pres seriosament, però m'ha donat la vida.
Recordo els primers dies que tornava a córrer, a 7'/km...durant un únic quilòmetre. I flipava.

Avui he fet un entrenament molt interessant, de 15 quilòmetres, amb 6 sèries de 1.000 recuperant 1'30". Amb més estona d'escalfament, però ha estat una sessió calcada a una altra que vaig fer fa quinze dies, a les pistes de Pozuelo, amb els Kamparredores (Jero, Christian i Rubén), que preparen les maratons de Nova York i València. La diferència entre les dues sessions ha estat notable. Avui, 5" més ràpid de mitjana, he corregut amb les voladores d'Asics, les Tarther 2.
El resultat:

3'38.8
3'32.0
3'38.7
3'36.1
3'37.1
3'34.8

Bufava una mica de vent, així que hi havia mils ràpids (amb tres rectes de vent a favor i dues en contra) i mils lents (les rectes amb vent en contra, 3, feien feixuga la sèrie).

Però no he patit. No he tingut aquella sensació de patiment, de no poder més, de cansament a les cames o de no poder respirar. No. M'hi he esforçat molt, però he gestionat cada sèrie, guardant una mica.
Mentre serrava les dents en cada sèrie, anava mirant el rellotge i no em creia que estigués anant tan ràpidament. Corria, sí. Però tenia la sensació d'estar volant sobre el tartan.


CUANDO CORRER ES COMO VOLAR
No lo habría dicho, no lo habría soñado, no esperaba tanto. Pero el cuerpo me ha regalado una tregua y la estoy disfrutando como nunca. Entreno, estiro, descanso y recupero. El refuerzo muscular nunca me lo había tomado seriamente, pero me ha dado la vida.
Recuerdo los primeros días que volvía a correr, a 7'/km...durante un único kilómetro. Y flipaba.

Hoy he hecho un entrenamiento muy interesante, de 15 kilómetros, con 6 series de 1.000 metros, recuperando 1'30". Con más rato de calentamiento, pero ha sido una sesión calcada a otra que hice hace dos semanas, en las pistas de Pozuelo, con los Kamparredores (Jero, Christian y Rubén), que preparan los maratones de Nueva York y Valencia. La diferencia entre las dos sesiones ha sido notable. Hoy, 5" más rápido de media, he corrido con las voladoras de Asics, las Tarther 2.
El resultado:

3'38.8
3'32.0
3'38.7
3'36.1
3'37.1
3'34.8

Soplaba un poco de viento, así que había miles rápidos (con tres rectas de viento a favor y dos en contra) y miles lentos (las rectas con viento en contra, 3, lo hacían complicado).

Pero no he sufrido. No he tenido aquella sensación de sufrimiento, de no poder más, de cansancio en las piernas o de no poder respirar. No. Me he esforzado mucho pero he gestionado cada serie, guardando un poco.
Mientras apretaba los dientes en cada serie, iba mirando el reloj y no me podía creer que estuviese yendo tan rápido. Estaba corriendo, sí. Pero me daba la sensación de estar volando sobre el tartán.

dilluns, 19 de setembre del 2016

LES SENSACIONS DE CÓRRER PER SENSACIONS A LA 'MADRID CORRE X MADRID'

(Traducción al castellano al final del artículo)

Segona cursa en menys d'un mes. Segona cursa, també, en els últims dos anys i nou mesos.
Moltes coses han canviat en mi, però segueixo gaudint com un nen.
Corro sense dolor i això és una meravella.
Ahir, mentre em preparava la roba per a la cursa, pensava que això ja comença a fer bona pinta.
I no m'equivocava.
Aquest matí he sortit de casa amb el convenciment que faria una bona cursa, a la Madrid corre x Madrid. El que no m'hauria imaginat és que ho faria...a cegues.
Estic en un procés de canvi de rellotge. Els que tinc s'han posat d'acord per girar-me l'esquena al mateix temps. I l'últim que em quedava s'ha quedat sense bateria quan havia de començar l'escalfament. Així que he pres la sortida amb la idea de córrer per sensacions.
Córrer per sensacions?
I com es fa això?
Sortint a ritme controlat...i controlar fins al final? O córrer a fons fins que les "sensacions" et diuen que és millor afluixar perquè no arribaràs enlloc?
No ho sé.
Jo he sortit a un ritme viu, exigent, però sense anar a fons. Cap al quilòmetre sis, al carrer Mayor, he tingut un primer moment complicat. I he afluixat una mica, per recuperar-me. Ja veia que no anava sobrat, però tot i així, quan a cursa arribava al final, al Paseo del Prado, he decidit fer un atac llarg.
Lamentablement, el que he fet ha estat un ridícul espantós. No he pogut mantenir el meu propi ritme. I en els últims 500 metres, per l'esquerra i per la dreta, m'han passat més de deu atletes.
Entre ells hi havia dos corredors signifcatius: Dabiz Muñoz, el cuiner, i la seva llebre, Luis Miguel Martín Berlanas, medallista europeu en els 3.000 obstacles (i, també, director del polèmic projecte del Carnet Corredor de la Federació Espanyola d'Atletisme). Les sensacions de córrer per sensacions, a cegues, sense rellotge, no han estat bones. Però probablement hi té a veure el fet que al final m'hagi enfonsat. La sorpresa positiva i agradable me l'he trobat de tornada, ja a casa, quan han penjat la classificació i m'he vist en uns esperançadors 39'00".
Avui ha estat un bon dia, però no només per a mi. Alejandro Roldán, de la colla de triatletes d'Alcobendas, ha batut la seva millor marca personal i ha fet uns il·lusionants 41'47". Enhorabuena, Roldán!!!


LAS SENSACIONES DE CORRER POR SENSACIONES EN LA 'MADRID CORRE X MADRID'

Segunda carrera en menos de un mes. Segunda carrera, también, en los últims dos años y nueve meses. Muchas cosas han cambiado en mí, pero sigo disfrutando como un enano.
Corro sin dolor y esto es algo maravilloso.
Ayer, mientras preparaba la ropa para la carrera, pensaba que esto ya empieza a tener buena pinta..
Y  no me equivocaba.
Esta mañana he salido de casa con el convencimiento de que haría una buena carrera, en la Madrid corre x Madrid. Lo que no me habría podido imaginar es que lo haría...a ciegas.
Estoy en un proceso de cambio de reloj. Los que tengo se han puesto de acuerdo para darme la espalda al mismo tiempo. Y el último que me quedaba, se ha quedado sin batería cuando iba a empezar a calentar. Así que he tomado la salida con la idea de correr por sensaciones.
Correr por sensaciones?
Y cómo se hace, eso?
Saliendo a un ritmo controlado...y "controlar" hasta el final? O correr a tope hasta que las "sensaciones" te digan que es mejor aflojar porque si no no llegarás a ninguna parte?
No lo sé.
He salido a un ritmo vivo, exigente, pero sin ir a tope. Hacia el kilómetro seis, en la calle Mayor, he tenido un primer momento complicado. Y he aflojado un poco, para recuperarme. Me he dado cuenta de que no iba sobrado, pero a pesar de ello, cuando la carrera empezaba a llegar a su fin, en el Paseo del Prado, he decidido hacer un ataque largo.
Lamentablemente, lo que he hecho ha sido un ridículo espantoso. No he podido mantener mi propio ritmo. Y en los últimos 500 metros, por la izquierda y por la derecha, me han pasado más de diez atletas. Entre ellos había dos corredores significativos: Dabiz Muñoz, el cocinero, y su liebre, Luis Miguel Martín Berlanas, medallista europeo en los 3.000 obstáculos (y, también, director del polémico proyecto del Carnet Corredor de la Federación Española de Atletismo). Las sensaciones de correr por sensaciones, a ciegas, sin reloj, no han sido buenas. Pero probablemente tiene mucho que ver el pinchazo que he sufrido al final. La sorpresa positiva y agradable me la he llevado posteriormente, ya en casa, cuando han colgado la clasificación y me he visto en unos esperanzadores 39'00".
Hoy ha sido un buen día, pero no sólo para mí. Alejandro Roldán, del grupo de triatletas de Alcobendas, ha batido su mejor marca personal y ha hecho unos ilusionantes 41'47". Enhorabuena, Roldán!!!

dimecres, 14 de setembre del 2016

DIA DE SÈRIES A LAS CAÑAS (POZUELO)

(TRADUCCIÓN AL CASTELLANO AL FINAL DEL ARTÍCULO)
Ja m'hi estic acostumant. 
Cada cert temps els genolls em donen un avís. Es queixen, es molesten i es lamenten perquè els torno a demanar una mica de canya, una mica d'exercici. 
Però vaig pel bon camí. No tinc pressa, he esperat molt de temps i m'he acostumat a agafar-me les coses amb calma.
Avuies dia de Champions, a Madrid, i he disposat d'un matí adaptable per fer una d'aquelles sessions que em transporten en el temps a les meves èpoques d'atleta infantil o cadet, al Cornellà Atlètic. He tornat a anar a les pistes de Las Cañas (Pozuelo), amb els Kamparredores (Christian, Jero, Rubén i Natalia). Hi havia un ventall d'opcions per fer sèries i m'he apuntat a les de 1.000. Sis sèries de dues voltes i mitja amb 90" de recuperació.
#selfieposttraining
Tornar a córrer
Si deixo de banda la primera, en què he fet la bestiesa de seguir en Christian, que ara mateix, juga en una altra lliga, en la resta he mantingut uns ritmes força regulars: 
3'32"
3'46"
3'43"
3'44"
3'40"
3'38"
Les sensacions han estat molt bones. Físicament cada dia em trobo una mica millor, més fort i amb més resistència. Això sí, després de la primera sèrie he notat una mica de molèsties al genoll dret. Han desaparegut en el transcurs de la segona i he pogut completat l'entrenament.
Intenta posar bona cara quan estàs fet pols
Tornar a córrer
Gran dimecres!!!


DÍA DE SERIES EN LAS CAÑAS (POZUELO)
Ya me estoy acostumbrando. 
Cada cierto tiempo las rodillas me pegan un toque. Se quejan, se molestan y se lamentan, porque les vuelvo a pedir un poco de caña, un poco de ejercicio.
Pero voy por el buen camino. No tengo prisa, he esperado mucho tiempos y ya me he acostumbrado a tomarme las cosas con calma.
#selfieposttraining
Tornar a córrer
Hoy es día de Champions, en Madrid, y tenía la mañana adaptable para hacer una de esas sesiones de entrenamiento que me llevan la mente a mi època de infantil o cadete, en el Cornellà Atlètic. He vuelto a ir a las pistas de atletismo de Las Cañas (Pozuelo), con los Kamparredores (Christian, Jero, Rubén y Natalia). Había un abanico de posibilidades  para hacer series y yo me he apuntado a las de 1.000. Seis series de dos vueltas y media, con 90" de recuperación.
Si no tengo en cuenta la primera, en la que he cometido la estupidez de seguir a Christian, que ahora mismo juega en otra liga, en el resto de cambios he sido bastante regular: 
3'32"
3'46"
3'43"
3'44"
3'40"
3'38"
Las sensaciones han sido muy buenas. Físicamente cada día me encuentro un poco mejor, más fuerte y con más resistencia. Eso sí, tras la primera serie he notado una pequqña molestia en la rodilla derecha. Afortunadamente ha desaparecido en el transcurso de la segunda y he podido completar el entrenamiento.
Intenta poner buena cara cuando estás hecho polvo
Tornar a córrer
Gran miércoles!!!

divendres, 2 de setembre del 2016

STEP BACK (UNA PASSA ENRERE)

(Traducción al castellano al final del artículo)

"Dura poooooco la alegría en casa del pobre!!!"
Frase mítica que li escoltava, sovint, a José María García, l'amo i senyor de la ràdio espanyola dels vuitanta i noranta. Passava quan el Madrid o el Barça capgiraven un marcador advers contra els Rayo, Granada o Alabès de torn. Aquella alegria, pels petits se n'havia anat en orris.
Com a mi (salvant les diferències). L'alegria de córrer no m'ha durat gaire.
Després de la cursa de diumenge, semblava que m'havia recuperat de meravella. Vaig seguir amb els exercicis habituals i la combinació amb la bicicleta. Dimarts vaig fer quatre sèries de 1.000, sense cap molèstia.
Però dimecres tot va canviar. Una petita punxada quan m'aixecava de la cadira, després de treballar va ser l'avís. A partir d'aquí es va anar gestant un doloret que no se n'ha acabat d'anar. Vaig suspendre l'entrenament d'ahir dijous (canviant-lo per bicicleta estàtica) i avui tampoc he corregut. Sé que no és res greu. Diu el físio que són molèsties a la "pata de ganso". I, certament, avui estic bastant millor. Siemplement he hagut de canviar el parc del Retiro pel gimnàs.
Em vindrà bé aquest descans.
Mínim, no vull enganyar ningú. Demà dissabte toca sortida en bicicleta, jornada de ports.
 No ha estat la primera passa enrere ni serà l'última, però tinc confiança i estic convençut que ara me'n toquen dues cap endavant.


STEP BACK (UN PASO HACIA ATRÁS)

"Dura poooooco la alegría en casa del pobre!!!"
Frase mítica que le escuchaba, a menudo, a José María García, dueño absoluto de la radio española de los años ochenta y noventa. Eso sucedía cuando el Madrid o el Barça volteabans un marcador adverso contra los Rayo, Granada o Alavés de turno. Aquella alegría, para los pequeños, se había convertido en decepción.
Como a mí (salvando las diferencias). La alegría de poder correr no me ha durado mucho.
Tras la carrera del domingo, parecía que me había recuperado de maravilla. Seguí con los ejercicios habituales y la combinación con la bicicleta. El martes hice cuatro series de 1.000, sin ningún tipo de molestia.
Pero el miércoles...todo cambió. Un pequeño pinchazo  cuando me levantaba de la silla, justo después de trabajar, fue el punto de inflexión. A partir de aquí se fue gestando un dolorcillo que no se ha acabado de ir del todo. Suspendí los entrenamientos de ayer jueves y hoy viernes, cambiándolos por sesiones de bicicleta estática. Sé que no es nada grave. Me dice el fisio que son molestias en la pata de ganso. Y, ciertamente, hoy estoy bastante mejor. Simplemente he tenido que abandonar el parque del Retiro por el gimnasio.
Me irá bien este descanso.
Será mínimo, no quiero engañar a nadie. Mañana sábado toca salida en bicicleta, jornada de puertos.
 No ha sido el primer paso hacia atrás ni será el último, pero tengo confianza y el convencimiento, de que ahora me toca dar dos hacia adelante.