dilluns, 30 de gener del 2012

ETIÒPIA MOSTRA EL SEU POTENCIAL A LA MARATÓ DE DUBAI

Estan invertint a cop de talonari. Volen fer-se un foradet en el món de l'esport i ho estan aconseguint. Les grans estrelles i altres buscadors de la glòria esportiva s'apropen a Dubai a provar fortuna.
A la Marató de Dubai, que es va disputar ahir, hi van anar un munt d'atletes d'alt nivell, molts dels quals debutaven en la distància de Fil·lípides. L'organització oferia un milió de dòlars en premis, a reparitr entre els deu primers homes i deu primeres dones, de tal forma que el primer classificat s'embutxacava la gens menyspreable quantitat de 250.000 dòlars.

Poca tradició atlètica, la que hi ha a Dubai, però excel.lent espectacle el que es va viure pels carrers de l'emirat. És una llàstima la poca gent que va poder presenciar in situ la marató de més nivell de la història. L'etíop Ayele Abshero es va imposar amb un temps de 2:04:23, per davant de dos compatriotes (Sefir i Genet) i d'un kenià (Kiplimo). Tots quatre atletes van baixar de 2:05. Així, d'una sola tacada. Tenint en compte que fins ahir només s'havia corregut en deu ocasions per sota de 2:05, l'èxit dels quatre buscadors d'or pertany a una dimensió desconeguda.

Ayele Abshero, el primer dels quatre herois

 Abshero, de només 21 anys, s'ha convertit en el debutant guanyador d'una marató més ràpid de la història, alhora que situa la seva marca en la quarta millor de tota la història, només per darrere de Macau (KEN), amb 2:03:38, a Berlín'11; Kiprotich (KEN), amb 2:03:42, a Frankfurt'11; i el gran Haile Gebrselassie (ETI), amb 2:03:59, a Berlin'08. Fins ara, els dos grans èxits del jove guanyador de la Marató de Dubai eren un títol mundial de cross, en categoria junior, i una victòria sobre Kenenissa Bekele en una cursa de 15 quilòmetres. A partir d'ara, serà observat amb atenció com un dels grans candidats a la medalla d'or de la marató als Jocs de Londres, sempre i quan sigui seleccionat per la seva federació. Meravellós problema, el dels dirigents tant etíops com kenians, que només poden citar tres fondistes per prova...Si en poguessin córrer vint de cada país, segurament acabarien tots ells entre els 50 primers. Els metalls estaran caríssims, la participació serà excepcionalment bona. Alguns dels candidats coneixeran el circuit olímpic a la Marató de Londres, que es disputarà el pròxim 22 d'abril. L'espectacle està servit. El duel serà tot un espectacle.

4 comentaris:

Joan Castellà ha dit...

Està sortin una fornada de Kenians amb uns temps que foten , Boston , New York , Berlin etc..
Ves que no fotin un rècord del món a Londres .

Sebas Guim ha dit...

No ho descartis, no...

Guillem ha dit...

Mackau és kenià!!!

I falta per aquí la marca (no homologable) de Mutai a Boston... No homologable però que tampoc es pot oblidar!

Sebas Guim ha dit...

lapsus corregit.
Gràcies, Guillem!!!
Homologable o no el seu rècord, Mutai també en serà un altre que generarà problemes als seleccionadors...i tant.