dimarts, 16 de febrer del 2016

EL TEMA DE RÚSSIA FA PUDOR

L'Hotel Fairmont de Montecarlo és un luxós resort situat al cor de la ciutat, un dels més grans d'Europa. 602 habitacions, tres restaurants, un gimnàs, un spa, una piscina climatitzada i 18 sales de reunions. Un d'aquests espais està reservat des de fa alguns mesos per la IAAF, que reuneix el seu Consell els pròxims 10 i 11 de març. Un dels temes que s'han de tractar en aquesta trobada és la possible revocació de l'exclusió dels atletes russos de totes les competicions internacionals, Jocs Olímpics inclosos.
Jo diria que no ho faran però, certament, no sé què pensar. I tenint en compte que la corrupció mou fils des de molt amunt, en aquest sentit poques coses ens haurien de sorprendre.
L'escàndol sobre pràctiques de dopatge, suborns per ocultar positius i destrucció de mostres va esclatar a mitjans de novembre i la suspensió de la IAAF es va decretar de forma indefinida. Tot i això, el president del màxim organisme atlètic mundial, Sebastian Coe, va assegurar que podrien aixecar el càstig en funció dels canvis que dugués a terme la Federació Russa d'Atletisme. 
Dels canvis que han anat fent no en tenim gaires notícies. El que sí que ha transcendit són les morts de dos ex caps de l'Agència Russa de Dopatge (RUSADA). Vyacheslav Sinev va morir el 3 de febrer, per causes que encara es desconeixen, i fa uns dies també va perdre la vida Nikita Kamaev, d'un atac de cor. Aquest últim, que tenia 52 i no havia patit mai problemes cardíacs, feia dos mesos que havia renunciat al càrrec al capdavant de la RUSADA.
Em costa creure en les casualitats. Em sembla que el tema de Rússia fa pudor.