diumenge, 4 de desembre del 2011

6è CLASSIFICAT A LA MARATÓ DE PANAMÀ

Estic en un núvol. I no vull baixar-hi. Tant me fa haver-me quedat a 20" de baixar de les tres hores, el temps no era important. He lluitat contra molts elements (sortida a les cinc de la matinada, a les fosques, amb una humitat superior al 95% i 25ºC (que s'han acabat convertint en 32ºC quan creuava la línia d'arribada...) i me n'he sortit. I no hi ha res que em pugui satisfer més que aquesta sensació. La sisena posició de la general és un premi excessiu per a un corredor popular com jo. Quan han disparat el tret de sortida només m'he plantejat una cosa: hidratar-me tant com em fos possible, conservar i acabar. La resta ha anat succeint. No deixaré de recomanar l'Energy Shot d'ISOSTAR abans de començar (gràcies per inventar-lo, senyors), avui també ha fet els seus efectes, juntament amb els tres gels que m'he anat prenent.


Ciutat de Panamà, a les sis del matí

De sortida he format un grup molt interessant, de quatre corredors, entre els quals hi havia Fernando Revuelta, atleta espanyol, de Valladolid, que fa uns quants anys se'n va anar a viure a Panamà. Ell ha estat la roda a seguir, i els seus consells, vitamina per seguir lluitant. El grup era compacte, tot i que dos dels corredors volien matar-nos a base de canvis de ritme. Al pas per la mitja, 1h'27'40, m'he quedat del grupet, havien apretat, no em sentia còmode amb el nou ritme i he preferit agafar el meu abans que buidar-me i pagar-ho més endavant. L'he encertada. El pas dels quilòmetres es feia cada cop més dur, però es feia dur per a tothom. A poc a poc m'he adonat que retallava temps als antics integrants del grup...i els he acabat superant. A tots, menys a en Revuelta que se m'havia escapat un parell de minutets i, tot i que ha patit molt en els últims quilòmetres, ha pogut mantenir-se per davant. La meva enhorabona també per a ell, que s'ha proclamat subcampió de Panamà de Marató. L'última mitja hora de cursa ha estat terrible: uns tobogans esgotadors, un sol que picava, les mans que em cremaven la cara cada vegada que intentava treure'm gotes de suor que regalimaven sense parar, les vambes xopes que disparaven microgotetes en cada gambada...i el cansament que ja suposa haver de córrer 42 kms.

Amb en Fernando Revuelta (n.98) i Fernando Blanco, celebritat atlètica de Panamà, després de l'arribada
Vull agrair el suport que m'han donat, sense coneixe'm de res, assistents d'altres corredors, que seguien la prova en bicicleta. Hi havia punts en què els avituallaments s'allargaven de forma excessiva i els glopets que m'han anat regalant han estat bàsics per evitar la deshidratació.

Quan anava arribant calculava que, probablement, aniria l'onzè o el desè. Però dec haver superat més atletes dels que havia calculat...quan m'han dit que he fet sisè no m'ho creia i he hagut de comprovar la classificació unes quantes vegades. A la posició hi he d'afegir un premi en metàl.lic de 800 dòlars que ni en els meus millors somnig hauria pogut imaginar. És cert el que deia en Marc Roig al seu bloc (ell va córrer a Panamà l'any passat), sobre les marques en cada temporada. Avui, diuen, les condicions han estat més dures que al 2010. Però també és evident que no hi havia corredors del nivell de l'any passat. Jo me n'he beneficiat, què hi farem...i el somriure que se'm dibuixa a la cara no me'l pot treure ningú.
Una altra marató finalitzada...i ja pensant en la propera: Barcelona o Sevilla.

13 comentaris:

david ha dit...

Collons, collons... felicitats nanu!
està molt bé el que fas,ets una bèstia parda, va, que potser ens veurem a Sevilla...

Joan Pera ha dit...

ostres sebas, felicitats, tot esforç mareix la seva recompensa, enhorabona, continues molt finet malgrat la carrega que portes,

Anònim ha dit...

Molt bé !! quasi res...6é classificat ! I quines condicions, realment còrrer a aquestes temperatures és molt fotut. Clar que amb l'entrenament dels Monegros que vas fer aquest any, ja anaves mig preparat. Qui ho havia de dir que allò et serviria més tard no ?! enhorabona de nou a disfrutar-ho ara !

angel ha dit...

Pues que gran alegria. Felicidades

Xavi ha dit...

Felicitats, crack !! I paga't alguna coseta amb els 800 dòlars... he, he... ;-)))

Sebas Guim ha dit...

David...no se encara cap on tirare, pero sera un plaer repetir amb tu...en asfalt (sorprenent).
I tant, Joan, porto un any carregadet de quilometres...pero ja s'acaba. El 2012 tot apunta que sera mes suau...Sempre i quan no repeteixi (Narcis) uns Monegros que tambe van ser tota una experiencia.
Gracias, Angel. Espero verte en Navidad.
I Xavi, ja ho celebrarem...

Joan Castellà ha dit...

Moltes felicitats !! Ostres tu el sisè !! Per cer en revuelta està molt prim no ?

Andrea ha dit...

Carai, carai, 6è!
Moltes felicitats, assaboreix-ho!
I a veure si després d'aquest triomf descanses una mica!

;-)

Petonets!

jag75 ha dit...

800$ donen pa moltes copetes al musgo :)

enhorabona Sebas!

(per cert, una curiositat, el MArino -triatleta pro- va córrer la mara´to del ironman de Malàisia en sub3h. Les condicions, molt semblant a les teves. Hi ha gent que fa proeses i passen inadvertides fins que un les viu en la pròpia pell.

una abraçada, m´alegro molt per tu!

guli ha dit...

Hola Sebas
Felicitaciones!!!!, me da mucha alegria que hayas quedado en un sexto puesto,porque se esto te pone muy contento y debes estar orgulloso y con el ánimo arriba,sabia que seria una experiencia inolvidable para ti, esto es gracias a tu esfuezo y de verdad que te lo mereces.Guiliana

joan ha dit...

Fa 3 dies que persegueixo un PC per
poder llegir la crònica. Com pots comprendre no tinc paraules, sensacional amb les 11 lletres. Res a dir, desitjo mooooolt parlar amb vostè i que ens expliqui tot el viscut fil per randa, fiera, fiera, fiera i fiera. Estic en estat de xoc i feliç com una mona. Truca'm de seguida que puguis i de nou F E L I C I T A T SSSSSSSSS.( escrit des del PC de la meva neboda)

joan ha dit...

Fa 3 dies que persegueixo un PC per
poder llegir la crònica. Com pots comprendre no tinc paraules, sensacional amb les 11 lletres. Res a dir, desitjo mooooolt parlar amb vostè i que ens expliqui tot el viscut fil per randa, fiera, fiera, fiera i fiera. Estic en estat de xoc i feliç com una mona. Truca'm de seguida que puguis i de nou F E L I C I T A T SSSSSSSSS.

Guillem ha dit...

Moltes felicitats, Sebas!
Com canvien les marques en funció de les condicions, eh!!
I si aquesta aventura acaba amb un 6é lloc i amb 800 dólars, crec que les conclusions són totalment positives, no?

Ara l'any que vé a Sevilla o Barcelona, tocarà atacar la marca!