dimarts, 12 de març del 2013

NOU RECORREGUT A LA MARATÓ DE BARCELONA

4 dies, 18 hores, 23 minuts...i el compte enrere, que no s'atura, ens va apropant cada vegada més al que serà el dia D i l'hora H. El lloc, conegut per tothom, l'avinguda de Maria Cristina, punt de sortida i punt d'arribada. El pas per les Torres Venecianes ja és mític, lloc de nervis i emocions, d'il.lusions i somnis, de desitjos ple d'esperances i retrobaments entre llàgrimes.
Però el recorregut d'aquest any experimenta alguns canvis en referència al de l'any passat. Per a mi, els principals, són els següents:
Infografia: calaixsastremoncorrer.blogspot.com
1) Canvi de sentit en el bloc Sants-Camp Nou-Tarragona. No és gaire significatiu però prefereixo pujar per Sants de sortida, més pausadament, i baixar el tram final de la Diagonal, avinguda de Sarrià i Tarragona. Crec que es guanya velocitat.
2) El tram d'Indústria que es perd tampoc altera el recorregut. Imprescindble és passar per la Sagrada Família (innegociable, suposo, per a l'organització).
3) Celebro que el descens de la Meridiana sigui continuat fins a València. Passat el km.20, qualsevol pujada (per petita que sigui), pot resultar un problema. Amb aquesta variant s'evita haver de creuar el Pont de Calatrava.
4) Els canvis a Diagonal Mar, segurament tenen el seu sentit. Però crec que, les dentades que es veuen al plàno, només haurien de fer-se en el tram de baixada. Reconec que és un canvi gairebé inapreciable.
5) La Marató de Barcelona s'acomiada del passeig de la Circumval.lació i Marina pren el relleu. Més maco i millor vista, abans d'arribar a l'Arc del Triomf i la plaça de Catalunya.
6) Un cop allà, la baixada, fins al mar, es farà tota per la via Laietana, més ràpid, però la contrapartida és que es perd l'ambient turístic de la plaça de Sant Jaume i les Rambles.

Al Paral.lel arriba l'últim esforç, un port "hors catégorie" (que dirien al Tour de França), on els corredors s'acaben de buidar. És un carrer molt ample i ja està assimilat com a via d'arribada a la plaça d'Espanya. Tot i això, no puc evitar mirar cap enrere, a edicions més antigues i reconèixer, amb sinceritat, que els records que tinc de la lluita pel carrer Sepúlveda són dels que no s'esborren.
A banda del recorregut, m'agrada la meteorologia. Sembla que acompanyarà. Les previsions per diumenge són de dia ennuvolat, sense pluja, amb temperatures que oscil.laran entre els 11ºC i els 16ºC.
L'any passat 16.216 corredors van cobrir els 42.195 metres, un rècord que aquest any intentaran repetir els 18.346 que s'hi han inscrit. Per a tots ells, molta sort!!!

4 comentaris:

Raúl Muñoz ha dit...

Bons apunts de cara a diumenge, Sebas. Bones sensacions i estic d'acord amb tu. Canvis poc apreciables i, si s'escau, milloren el de l'any passat.

Unknown ha dit...

Del tema meteorològic a veure si tenim sort i no fa gaire vent perquè en algunes pàgines diu que farà bastant i d'altres que no tant.

Sebas Guim ha dit...

Viaja Sin Problemas - Allà on ho miro jo, ara mateix, adverteix del perill de pluja....Bufffffffffff
Ànims!!!
Raúl Muñoz-Gràcies

Guillem ha dit...

Respecte als canvis, d'acord amb tots els punts.

Sobre l'inici, després de la cagada de l'any passat (el recorregut es creuava i van haver de parar als atletes amb cadira de rodes) perquè la cúa encara no havia acabat de passar), estava cantat.

I sobre el final de Paral·lel, només he fet la Marató dos cops, el primer anava arrossegant-me i ni me'n recordo de Sepúlveda. El segon, Paral·lel se'm va fer llarg, llarg, llarg, però aconseguint l'objectiu de baixar de 3h, així que sensacions contraposades...

També a dir que enguany per primer cop en molts anys, ha disminuit el número d'inscrits. Potser els preus, amb la sensació que cada cop apreten més.

Per cert, em sembla que em compraré una d'aquestes bosses de gel de l'anterior entrada!

Sort a tots!