dijous, 15 d’agost del 2013

AVANÇARÉ EL DEBUT A LA GUADARRAMA TRAIL RACE

TRADUCCIÓN AL CASTELLANO AL FINAL DEL ARTÍCULO

Planificar una temporada atlètica pot ser senzill quan tens una feina "normal", amb horaris d'oficina i caps de setmana lliures, però no ho és tant quan has d'esperar al dijous de la setmana anterior per tenir, i mai del tot assegurat, el calendari de feina. No em queixo. Exposo les dificultats que tinc per preparar una cursa important amb una certa antelació.
En l'última entrada escrivia sobre la Ultra Trail de Collserola i la Marató Costa Daurada. Avui ho faré d'una altra prova que també em ve de gust córrer i que, amb el calendari a la mà, cau una mica més a prop. Com en els altres dos casos, encara no sé si podré participar-hi. Falten justament 50 dies perquè es disputi la Guadarrama Trail Race, una prova de 92 quilòmetres (4.273 metres D+) que s'estrena aquest mes d'octubre. La sortida i l'arribada tenen lloc al monestir del Escorial i el recorregut segueix la part del GR-10 que ronda la serra de Guadarrama.
No he perdut el temps. Aprofitant la festivitat de la Mare de Déu d'agost, me n'he anat cap a San Lorenzo del Escorial, amb en David Castaño, un corredor de muntanya que es guanya la vida com a càmera de televisió. Hem volgut descobrir un primer tram de la prova.
De primeres enfilàvem muntanya amunt cap a Abantos (1.748 metres), però no hem enganxat el camí correcte i hem fet tres quilòmetres de volta.

San Lorenzo del Escorial, des d'Abantos - tornaracorrer.blogspot.com
Un cop allà dalt tot ha estat més senzill, seguint les marques del GR-10, passant pel Pozo de Las Nieves (1.705 m.), el Refugi de las Naranjeras (1.607 m.) i el Refugi de Salamanca (1.764 m.). En aquell punt hem decidit fer mitja volta, afectats per la manca d'aigua i la calor. Dúiem més de 20 quilòmetres. Sort d'un pare muntanyenc, que ens ha regalat un litre d'aigua i ens ha indicat on trobar una font que era relativament a prop. El problema és que gairebé no rajava i ens hem estat 25 minuts per omplir un litre i mig d'aigua...gota a gota.

Des de Las Naranjeras, amb Peguerinos de fons - tornaracorrer.blogspot.com
Ironies del destí, quan feia poc que havíem deixat la font enrere ens ha començat a caure un aiguat que no ens ha abandonat en les dues hores i mitja que hem trigat a tornar. Han estat gairebé cinc hores i mitja de ruta, per fer al voltant de 36 kms (1.700 m. D+), en una jornada en què, he conegut una zona de la sierra per on no havia corregut mai.
Avui se m'ha activat el cos. Tinc ganes de muntanya, tinc ganes de patiment, tinc ganes de tornar a competir. Ara caldrà veure si m'ho puc fer anar bé per combinar-m'ho amb la feina. Però això és una altra història...


AVANZARÉ EL DEBUT EN LA
GUADARRAMA TRAIL RACE

Planificar una temporada atlética puede ser sencillo cuando tienes un trabajo "normal", con horarios de oficina y fines de semana libres. Pero no lo es tanto cuando tienes que esperar a los jueves para saber qué días trabajarás la semana siguiente. No me quejo. Sólo expongo las dificultades que tengo para preparar una carrera importante con una cierta antelación.

En la entrada anterior escribía sobre la Ultra Trail de Collserola y la Marató Costa Daurada. Hoy lo haré sobre otra prueba que también me apetece correr y que, calendario en mano, cae un poquito más pronto. Como me sucede en los otros dos casos, todavía no sé si podré participar. Faltan exactamente 50 días para que se dispute la Guadarrama Trail Race, una prueba de 92 kms. (4.273 metros D+) que se estrena este mes de octubre. La salida y la llegada tendrán lugar en el monasterio del Escorial y el recorrido avanza por la parte del GR-10 que ronda la sierra de Guadarrama.
No he perdido el tiempo. En este festivo 15 de agosto me he escapado a San Lorenzo del Escorial, con David Castaño, un corredor de montaña que se gana la vida como cámara de televisión. Hemos querido descubrir el primer tramo de la prueba.
Hemos salido directos al grano, con una subida explosiva hacia Abantos (1.748 metros). Sin embargo, no hemos encontrado el camino correcto y hemos acabando dando un rodeo de tres kilómetros.

San Lorenzo del Escorial, desde Abantos - tornaracorrer.blogspot.com
Desde Abantos todo ha sido más sencillo, siguiendo las marcas del GR-10, pasando por el Pozo de Las Nieves (1.705 m.), el Refugio de las Naranjeras (1.607 m.) y el Refugio de Salamanca (1.764 m.). En ese punto hemos decidido dar media vuelta, afectados por la falta de agua y el calor. Llevábamos más de 20 kms. Suerte de un padre montañero, que nos ha regalado un litro de agua i nos ha indicado cómo llegar a la fuente más cercana. El problema ha sido que casi no caía agua. Con paciencia, y tras 25 minutos de gota a gota, hemos conseguido llenar un litro y medio de agua (para nosotros) bendita.

Desde Las Naranjeras, con Peguerinos de fondo - tornaracorrer.blogspot.com
Ironías del destino, cuando hacía poco que habíamos dejado la fuente atrás, ha empezado a llover de forma constante e intensa, una tormenta que ya no nos ha abandonado en las dos horas y media que hemos tardado en volver. Han sido casi cinco horas y media de ruta, para hacer unos 36 kms (1.700 m. D+), en una jornada en la que he conocido una zona de la sierra por donde no había corrido nunca.
Hoy se me ha activado el cuerpo. Tengo ganas de montaña, tengo ganas de sufrimiento, tengo ganas de volver a competir. Ahora habrá que ver si me lo puedo combinar con el trabajo. Aunque eso es otra historia...