dilluns, 30 de setembre del 2013

WILSON KIPSANG, UN NOU PESSIC AL RÈCORD DE LA MARATÓ

Fa molts anys que els experts ens estan avisant que en el rècord de marató, ben aviat, es baixarà de les dues hores. En aquest procés de millora, ahir, el kenià Wilson Kipsang va batre el rècord de Patrick Makau (2:03:38) i el va deixar en una fantàstica marca de 2:03:23. Estem a només 203 segons d'una de les fites més grans que pot aconseguir l'ésser humà. Berlín sembla l'escenari idoni per a aquest tipus de gestes: a l'arribada de la Porta de Brandeburg s'hi han batut els últims cinc rècords del món. Els últims 500 metres del d'ahir, els podeu veure en el següent vídeo:
Amb la seva marca, Kipsang ha sorprès tothom, fins i tot al seu entrenador, l'italià Renato Canova, que la nit abans assegurava que no batria el temps de Makau perquè no s'havia entrenat bé durant lúltima setmana. També hi havia molt poques esperances en Kipsang per l'augment dels controls antidopatge que s'estan fent a la província de la Vall del Rift, on s'entrenen els grans corredors kenians. Kipsang va néixer fa 31 anys a la localitat de Keiyo, la mateixa d'Sthephen Cherono (també conegut com a Saif Saaeed Shaheen, des que el 2003 es va nacionalitzar qatarià), doble campió del món de 3.000 obstacles.
I ara, què es pot esperar del rècord? Jo confio en el gran Kenenisa Bekele. Recuperat dels seus problemes al genoll, ha començat molt bé la temporada amb una extraordinària mitja marató al Great North Run de Newcastle, on va batre l'home del moment, Mo Farah. Va ser una cursa meravellosa, amb un final cardíac. Segurament l'haureu vist, però val la pena tornar-hi.

3 comentaris:

Guillem ha dit...

L'objectiu de baixar de 2 hores és el que persegueix el "lleter" anglès a la peli The Games.
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Games_(film)

Aquesta peli tenc el record de veure-la quan devia tenir uns 10-12 anys, i des de llavors he intentat aconseguir-la sense èxit.
Al videoclub més gran de Barcelona em van dir que està descatalogada...

Sebas, si la pots aconseguir a través de TV3 (o el qui sigui), val molt la pena, i que m'ho faci saber per favor!!!

Sebas Guim ha dit...

Guillem-De moment, res de res. Si en tinc notícies, t'aviso!!! Promet...
;-)

Guillem ha dit...

Gràcies Sebas!