dissabte, 1 de juny del 2013

SENSACIONS DESPRÉS D'UN GRAPAT D'ENTRENAMENTS DE MUNTANYA

Ni molts ni pocs, però ja n'he fet alguns. M'agrada la muntanya i no l'havia practicat fins ara. De quan vivia a Barcelona recordo haver participat en una Matagalls-Montserrat, haver fet entrenaments molt concrets en la ruta Querabls-Fontalba-Núria-Puigmal (i tornada) i alguns altres a la zona d'El Brull. I res més.
A Madrid tampoc havia fet gaire més fins fa un any, aproximadament, quan amb la Paz, vam començar a fer el Camí de Santiago des de Madrid. Allà vam prendre contacte amb la muntanya de la serra madrilenya (vam avançar fins una mica més enllà de Valladolid) i ho vam gaudir d'allò més.
Però és ara quan estic descobrint aquest nou món que suposa el trailrunning i en les meves primeres pràctiques ja he notat uns lleugers canvis. Faig entrenaments més llargs (48, 22, 19 o 20 quilòmetres) o molt més curts (6 o 8 kms...només per recuperar de sessions de llarga durada), busco sempre qualsevol pujada per sumar metres de desnivell i començo amb ritmes extremadament lents (fins i tot si corro per pla). Matino més per córrer i ho faig sense presses. I m'estic acostumant a córrer durant bastant més de dues hores.
He patit entrenaments molt cansats i he desitjat plegar abans d'hora, però sóc conscient que estic en una fase d'aprenentatge i que m'he d'habituar a una nova gambada i una nova manera de trepitjar.
I, per tot plegat, em sento molt més optimista de cara al futur

3 comentaris:

Joan Castellà ha dit...

La muntanya cada cop te mes adeptes . Es l´efecte kilian ?

Joan Pera ha dit...

HOLA sebas, ostres sols pensar la quantitat de quilòmetres que fas,ufff, jo sincerament, crec que no podria, tot el que passa de 40 quilòmetres en sembla una autèntica bogeria¡¡

anims i sempre endavant
Salut i Quilòmetres

Sebas Guim ha dit...

JoanCastellà-Probablement l'efecte Kilian tingui molt a veure. Benvingut sigui...ens permet descobrir indrets, corrent, que ni ens hauríem imaginat que existeixen.
JoanPera-Doncs mira que amb les hores que vas passar a Jaca (era Jaca?) no sé què em diu que la febre muntanyenca t'acabarà atrapant. Has de començar anant a la Marató de Sables...