diumenge, 9 de juny del 2013

38 QUILÒMETRES DE MUNTANYA, PUJANT EL PORT DE LA MORCUERA

Ja sóc a mitja cursa. El reconeixement del terreny que he estat fent durant les últimes setmanes m'ha dut, aquest matí, fins una mica més enllà de la meitat del Trail de Peñalara. Potser no quedarà bé que ho digui però m'ha resultat una etapa senzilla. He sortit des d'una mica més avall (a 1050 metres d'altitud) d'Hoya de San Blas, a través d'una pista forestal ben ampla. El dia no era bo, els núvols m'aventuraven un entrenament passat per aigua.
Panorama poc atractiu per començar - Tornar a Córrer
És una zona en què es pot córrer còmodement, en què vas guanyant desnivell a poc a poc fins que t'endinses al bosc. En aquell punt he enganxat un corredor que feia pinta d'estar fent el mateix que jo: preparant-se pel GTP'2013. Hem anat pujant plegats, trotant, parlant de tot una mica. Córrer en companyia sempre fa més entretingut el recorregut i menys pesat l'entrenament. En aquest sentit, amb en Valdo, hem connectat bastant bé. A falta de dos quilòmetres pel port no hem sabut trobar el camí correcte per pujar-hi, així que hi hem arribat a través d'una variant. Plovia i hi havia boira, així que he desistit de baixar fins a Rascafría (intenció inicial) i ens hem limitat a avançar per la pista de descens durant uns quilòmetres...i girar cua cap al cotxe. Quan hem arribat per segona vegada al Port de la Morcuera el cel s'havia obert una mica i el paisatge que se'ns presentava al davant era bastant millor que el que reflecteix aquesta fotografia.
Amb en Valdo, a la Morcuera - Tornar a Córrer
Al final he tancat l'entrenament amb 38,6 kms, 4h15' (+-6'37"/km) i 1200 metres de desnivell positiu. Molt content per com ha aguantat el cos, però també amb la sensació que (avui que era fàcil) podria haver fet una tirada més llarga. Tant se val, sense presses, que tot suma.
El Trail de Peñalara no serà la primera cursa de muntanya d'aquesta nova època. He acceptat la proposta d'en Jordi Eroles, company de TV3, i aquest pròxim dissabte correré la Marató de l'Emmona, una cursa que comença a Sant Joan de les Abadesses (750 m.) i finalitza a Núria (1.964 m.), després d'haver superat cims de més de 2.800 metres d'altitud i completar un desnivell de +3.900. Poca broma. En castellà diuen allò de ...Málaga y malagón, no? Doncs a mi em fa justícia.