dissabte, 16 de febrer del 2013

QUAN NO ÉS UN ALL ÉS UNA CEBA (II)

No hi ha manera.
Un any després repeteixo títol per a una entrada del bloc. Circumstàncies diferents, moments diferents, molèsties diferents, però al cap i a la fi, PROBLEMES FÍSICS que no em permeten entrenar al 100%.
Al final serà cert allò que anar a Barcelona em fa tornar lesionat o refredat. En aquesta ocasió, els dolors m'han sorgit en una zona coneguda però afectant un múscul "verge", en la meva història clínico-atlètica: el recte intern.
Els dolors van aparèixer dimarts, al final d'un entrenament al Retiro en què acabava d'aconseguir la millor marca de la temporada en un 5000-al-Retiro (que no és un 5K normal). Vaig anar sentint unes punxades a la part interna del genoll. No semblava preocupant, perquè sovint tenim petites molèsties, però quan l'endemà iniciava un rodatge de 20 kms es va reproduir la molèstia. Vaig posar fi a l'entrenament amb menys de dos quilòmetres a les cames però entenent que era l'única alternativa coherent.
Dijous no vaig fer ni l'intent. I ahir amb mitja hora en vaig tenir prou per adonar-me que el procés seria una mica més llarg. Per aquest motiu vaig decidir treure-li la pols a l'el.líptica i vaig suar durant mitja horeta. Avui, en canvi, no he volgut fer proves. Directament m'he posat una pel.lícula i he començat a fer quilòmetres a la màquina. No tenia una objectiu clar a nivell de números, simplement volia aguantar durant tot el film. La sorpresa s'ha produït al final, quan apareixien els crèdits, jo baixava el ritme i, finalment, posava fi a l'exercici.
Els números que apareixen a la pantalla de l'el.líptica m'envien un senyal que no puc passar per alt:


La bateria de l'aparell és a punt d'esgotar-se, però encara em permet veure clarament que he fet 42 kms i 200 metres.
A un mes i un dia per la Marató de Barcelona no puc llençar la tovallola. Hauré perdut dies, fins i tot setmanes, però no m'entregaré a les circumstàncies, no em deixaré arrossegar pels inconvenients que em vagi trobant pel camí. No, per poc que pugui...i amb seny.
Fa algunes setmanes vaig descobrir un vídeo a internet, el protagonitza la doble campiona del món de triatló, Helen Jenkins. Va haver de superar una greu lesió i el missatge que transmet és que no hem de perdre el temps a lamentar-nos pel que no podem fer, sinó intentar posar-hi remei i tornar, si pot ser, amb més força
Pràcticament he superat els problemes lumbars que he arrossegat durant tot l'últim any. Estic convivint amb una tendinitis als isquiotibials des de fa més de deu mesos. I ara se m'hi afegeix el recte intern. Descans, el.líptica, estraments, massatges, gel, mantenir les rutines de menjar i dormir...hi ha moltes coses a fer abans de rendir-me. Moltes.

8 comentaris:

Wladimir ha dit...

Molts ànims Sebas !!!

Joan Castellà ha dit...

Ànims Sebas .

Sebas Guim ha dit...

...gràcies!!!

Bea ha dit...

i tant que hi ha moltes coses! aquests punts suspensius són eterns! estem amb tu, no et rendeixisss! :)) s'ha de lluitar fins que creguis que has vençut la teva batalla, la teva cursa :)

Guillem ha dit...

Buf...
Hi ha alguns que amb això de les lesions patim un calvari...

Jo també tenc molèsties ara al dors del peu, una tendinitis al tibial anterior...
Em molesta a la zona on em fermo els cordons.
I sé que estic cometent un error, però demà matí, reflex, ibuprofeno i a la Mitja.
Probablement ho pagui les properes setmanes, però com no tenc l'objectiu de la Marató com tu, m'ho puc permetre.

Molts ànims!!! Que això ho treus endavant segur!!

Xavi ha dit...

Quan no és un all és una "Cebas" Guim... Ahahhahah... Ja ho sé... és tan dolent que és infecte... -;)) Arribarem a la marató de BCN, no tinguis cap dubte. No ens rendim !!!

Marc Cortés ha dit...

Sebas t¡ho deia ahir per Twitter i ara veient el video del teu post ho reafirmo, seguiras endevant, seguirem endevant perqué el dolor físic es supera. Posem el cos al límit i aquest de tan en tan es queixa. Molts ànims i molta força.

Raúl Muñoz ha dit...

Els atletes estem fets d'una altra pasta. Segur que et recuperes aviat. Ànims!