dilluns, 17 de desembre del 2012

7è A MAJADAHONDA EN EL DEBUT POST DONOSTI



Vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir...
És un dels aspectes de la planificació de temporades que sempre intento corregir. Per competir a un bon nivell, cal fer el major nombre de quilòmetres a ritmes exigents i un bon ritme de competició, a banda dels entrenaments, s’aconsegueix per mitjà de les curses.
I això és el que vaig fer ahir. En una productiva setmana a nivell d’entrenaments (que vaig tancar amb 97 quilòmetres) vaig pujar a Majadahonda per participar en la primera edició de la Carrera Solidaria. L’organitzaven uns amics i volia ser-hi present. Es feia en un preciós parc que hi ha al costat de la ciutat esportiva de l’Atlètic de Madrid, el Monte del Pilar. El nom ja deixava entreveure que el recorregut no seria gaire pla. Així va ser.
La temperatura no superava els 6ºC, així que vaig fer un bon escalfament, millor del que és habitual en mi. De sortida vaig intentar evitar cops i incidents i un cop en cursa, vaig anar situant-me còmodament en la que seria la meva zona natural de lluita, entre el dotzè i el quinzè classificat. El ritme era dur però no anava ofegat. Veia que el cap de cursa no s’allunyava gaire i em venia de gust ambicionar, tirar fort i anar cap endavant però era conscient que seria un error. Ara per ara sóc incapaç d’aguantar gaire estona a un ritme de 3’30”/km. La decisió va acabar sent encertada i, a poc a poc, vaig començar a avançar rivals. Tot i que em costen les pujades, és en aquests desnivells on acostumo a guanyar posicions (en els descensos la gent s’embala molt fàcilment...i, sovint, em deuen veure com un tractor: em passa tothom).
Al final vaig arribar en la setena posició, amb un temps de 36’17”, el millor d’una temporada en què les altres referències que tenia eren de 37’20 i 36’30”. La cursa de Majadahona era un pèl curta, però les dificultats orogràfiques compensen els 250 metres de menys que vam fer.
Content, satisfet i amb ganes de més. Acabo com començava: vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir, vull competir...

7º EN MAJADAHONDA, EN EL DEBUT POST DONOSTI
Quiero competir, quiero competir, quiero competir, quiero competir, quiero competir, quiero competir...
Es uno de los aspectos que siempre intento corregir cuando planifico la temporada. Para competir a un buen nivel, hay que hacer el mayor número de kilómetros a ritmos exigentes. Y un buen ritmo de competición, a parte de en los entrenamientos, se consigue en las carreras.
Y eso es lo que hice ayer. En una productiva semana a nivel de entrenamientos (que cerré con 97 kilómetros) subí a Majadahonda para participar en la primera edición de la Carrera Solidaria. La organizaban uns amics y me apetecía mucho tomar parte en ella. Tenía lugar en un precioso parque que hay al lado del Cerro del Espino, centro de entrenamientos del Atlético de Madrid. El parque se llama Monte del Pilar y el nombre ya presagiaba que el recorrido no sería muy llano. Así fue.
La temperatura no superaba los 6ºC, así que calenté concienzudamente, mucho mejor de lo que acostumbro a calentar. De salida intenté (y conseguí) evitar golpes e incidentes. Una vez en carrera, me fui situando en la que iba a ser mi zona natural de lucha, entre el 12º y eñ 15º clasificado. El ritmo era duro pero no iba ahogado. No veía muy lejos la cabeza de carrera y ambicionaba tirar fuerte e ir hacia delante, pero era consciente de que sería un error. Ahora mismo soy incapaz de aguantar a 3’30”/km durante mucho rato. La decisión resultó acertada y, poco a poco, empecé a superar a rivales. A pesar de que me cuesta subir, era precisamente en las zonas ascendentes en las que más avanzaba (no sé qué pasa pero en las bajadas la gente me pasa de una manera fulminante).
Al final llegué en la séptima posición, con un tiempo de 36’17”, el mejor de una temporada en la que las otras referencias eran de 37’20 y 36’30”. La carrera de Majadahona era un pelín  corta, pero las dificultades orográficas compensan los 250 metros de menos.
Contento, satisfecho y con ganas de más. Acabo esta entrada de la misma forma que la empezaba: quiero competir,quiero competir, quiero competir,quiero competir, quiero competir,quiero competir, quiero competir,quiero competir, quiero competir,quiero competir, quiero competir,quiero competir, quiero competir,quiero competir, quiero competir,quiero competir, quiero competir...

3 comentaris:

Xavi ha dit...

Ets un referent, company. Felicitats !

Bea ha dit...

C-R-A-C-K com a persona, esportista i professional!!! :))

Sebas Guim ha dit...

Xavi-...gràcies!!! Tu ets un autèntic...com t'ho diria...Aquí a Madrid hi ha una mitja que en diuen "Tragamillas"...t'escau molt bé, que no pares
Bea-...sense paraules ;-)