diumenge, 1 de desembre del 2013

50 DIES PEL PRÒXIM REPTE: LLEBRE DE 3 HORES A LA MARATÓ DE LA COSTA DAURADA

(TRADUCCIÓN AL CASTELLANO AL FINAL DEL ARTÍCULO)
Setmana de repòs, descans, recuperació, càrrega de bateries i focalització dels nous objectius. El primer de tots és a tocar, el 19 de gener seré un de les llebres oficials de la Marató de la Costa Daurada - Tarragona 2017 (MCD). El repte és ajudar a tots aquells que es proposin baixar de les tres hores en la distància de Fil·lípides, una responsabilitat que mai abans he experimentat d'aquesta manera. No és el mateix acompanyar un amic i tenir cura únicament d'ell, que fer-ho d'un nombrós grup de corredors. 
Fa set dies que vaig córrer 74 quilòmetres a la Ultra Trail de Collserola. Muscularment estic molt millor que si hagués corregut una marató d'asfalt. La magnitud dels impactes, a la muntanya, és sensiblement inferior, tant per longitud i freqüència de gambada, com per la duresa del terreny. Mentiria si digués que estic del tot recuperat, però sí que és cert que em vaig capacitat per fer 42K en menys de tres hores.
El mes passat, enmig de la preparació per Collserola, sense anar a competir, vaig córrer els vint quilòmetres de la Behòbia a un ritme de 3'57"/km., i això em dóna molta confiança de cara a Tarragona. Després de l'ultra trail, el que em plantejo en aquesta primera setmana d'entrenaments és anar augmentant el ritme dels rodatges i tornar a sentir-me còmode a 4'.
Però no es tracta només d'aguantar sinó que cal ser constant en el ritme. Qualsevol canvi més o menys brusc pot acabar amb  les il·lusions de gent que està dipositant la seva confiança en tu. Penso en aquells que alguna vegada ho van fer (Marc Mascarell, Ximo Tamarit, Àlex Castells, Xavi Bonastre, Paz Rodríguez, Javier Gudiño, Javi Gil, Miguel Angel Toribio, Jorge Ramos...i alguns més que ara no em vénen al cap) i crec que no van acabar gens descontents. Però a la MCD desconec a qui faré de llebre. Bé, no del tot. Ja hi ha algú que m'ha anunciat que s'apunta al repte, el meu amic i company Jordi Gil. Ell és el primer d'un llistat que m'agradaria anar descobrint a poc a poc. Us hi apunteu???


50 DIES PEL PRÒXIM REPTE: LLEBRE DE 3 HORES A LA MARATÓ DE LA COSTA DAURADA

Semana de reposo, descanso, recuperación, carga de baterías y focalización de nuevos objetivos. El primero de todos está a la vuelta de la esquina, el 19 de enero seré una de las liebres oficiales de la Marató de la Costa Daurada - Tarragona 2017 (MCD). El reto es ayudar a todo aquel que se proponga bajar de las tres horas en la distancia de Filípides, una responsabilidad que nunca antes he experimentado. No es lo mismo acompañar a un amigo y cuidarle únicamente a él, que hacerlo con un numeroso grupo de corredores.
Hace siete días que corrí 74 kilómetros en el Ultra Trail de Collserola. Muscularmente estoy mucho mejor que si hubiese corrido un maratón de asfalto. La magnitud de los impactos, en la montaña, es bastante inferior, tanto por longitud y frecuencia de zancada, como por la dureza del terreno. Mentiría si dijese que estoy del todo recuperado, pero sí que es cierto que me veo capacitado para hacer 42K en menos de tres horas.
El mes pasado en medio de la preparación para Collserola, sin salir a competir, corrí los veinte kilómetros de la Behobia a un ritmo de 3'57"/km., y eso me da mucha confianza de cara a Tarragona. Después del ultra trail, lo que me planteo en esta primera semana de entrenamientos es ir aumentando el ritmo de los rodajes y volver a sentirme cómodo a 4'.
Sin embarbo, no se trata sólo de aguantar sino que hay que ser constante en el tirmo. Cualquier cambio más o menos brusco puede acabar con las ilusiones de gente que está depositando su confianza en ti. Pienso en aquellos que lo hicieron alguna vez (Marc Mascarell, Ximo Tamarit, Àlex Castells, Xavi Bonastre, Paz Rodríguez, Javier Gudiño, Javi Gil, Miguel Angel Toribio, Jorge Ramos...y algunos más que ahora no recuerdo) y creo que no acabaron descontentos. Pero en la MCD desconozco a quién haré de liebre. Bueno, no del todo. Ya hay alguien que me ha anunciado que se apunta al reto, mi amigo y compañero Jordi Gil. Es el primero de una lista que quiero ir descubriendo poco a poco. Os apuntáis???