dimecres, 22 de maig del 2013

MARTA DOMÍNGUEZ, LA HISTÒRIA INTERMINABLE

M'encenc cada cop que llegeixo notícies relacionades amb el dopatge. I la d'avui, sobre la Marta Domínguez, és d'aquelles que em treuen de polleguera: 'La IAAF expedienta a Marta Domínguez por dopaje', informa Carlos Arribas, a El País. A l'atleta palentina li van detectar una hemoglobina molt elevada l'any 99, quan es va proclamar campiona del món dels 3.000 metres obstacles. En els tres anys posteriors els seus nivells no van arribar a aquests paràmetres. La conclusió dels experts de la Federació Internacional d'Atletisme (IAAF) és que en algun moment hauria fet servir dopatge sanguini, mitjançant l'ús d'EPO o amb autotransfusions. A aquestes conclusions hi han arribat gràcies al passaport biològic.
 El passaport biològic és un document que recull el conjunt de resultats de les anàlisis biològiques efectuades a esportistes. Totes aquestes dades permeten seguir, amb molta precisió, l'evolució dels diferents paràmetres del seu organisme en relació a les constants que va donant. D'aquesta manera, amb el passaport, es poden interpretar els canvis en els paràmetres, per petits que siguin, i aplicar les sancions corresponents, quan sigui convenient.
En els últims mesos la IAAF ha denunciat 20 casos d'anomalies i ja hi ha hagut 17 esportistes sancionats, entre els que destaca la presència de la vigent campiona olímpica dels 1.500 metres llisos, Cakir Alptekin.

En els pròxims dies, la IAAF suspendrà Marta Domínguez de forma provisional i enviarà tota la documentació del cas a la Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA), que és l'encarregada de sancionar. El record dels antecedents de l'organisme que presideix José María Odriozola i la relació amb la que fins fa poc era vicepresidenta de la federació, fa pensar que, una altra vegada, tot es quedarà en un foc d'encenalls. Les autoritats volen posar fi a les crítiques que parlen d'Espanya com un paradís del dopatge...però no s'esforcen a intentar demostrar el contrari. Domínguez va estar implicada tant en l'Operació Port com en la posterior Operació Llebrer, però sempre se'n va poder sortir.
Caldrà estar atent i veure, ara, com avancen els esdeveniments.

2 comentaris:

C.A.Francoli ha dit...

http://masdeporte.as.com/masdeporte/2013/05/22/portada/1369256451_665665.html . Y ya para seguir con el esperpento, al dia siguiente la senadora acudió a una sesión antidopaje.....

Sebas Guim ha dit...

C.A.Francolí- Terrible!!!